Anna-Lena Pougulis, projektledare för mångfaldsprojektet, Piteå kommun. Foto: Malin Winberg/ Sveriges Radio.

Målet är ett Piteå för alla

1:30 min

Idag samlas flera hundra engagerade Piteåbor för att prata om ökad mångfald. Målet är att Piteå ska bli en plats för alla.

Sedan i höstas har Piteå kommun arbetat med bland annat fokusgrupper och gjort intervjuer för att komma fram till en handlingsplan, där målet är att öka mångfalden i kommunen.

Lördagens workshop, dit alla Piteåbor är inbjudna, är det sista steget innan materialet ska sammanställas.

Anna-Lena Pougulis är projektledare och hon säger att det är viktigt att nyttja och utbyta de olika erfarenheter som finns bland medborgarna.

– Om vi ska få fram den innovationskraft som vi behöver för att möta morgondagens utmaningar, så måste vi vara öppna och titta på allas perspektiv, säger Anna-Lena Pougulis.

18-åriga Carolina Elvelin tror att det skulle vara bra att hålla föreläsningar om öppenhet i samhället.

– Jag tror man ska försöka få folk att bli mer engagerade i relationerna mellan varandra. Istället för att ha det ihopbitna uttrycket när man möter en ny människa, så kan man lära sig att vara mer öppen, säger Carolina Elvelin.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista