Lisa Marie Kristensen ligger bakom programmet Sápmi Sessions. Foto: Olle Kejonen/Sveriges Radio.
TV-premiär

I kväll: Succéserien Sápmi sessions är tillbaka

1:26 min

Nu får succéserien en uppföljning - i kväll börjar den andra säsongen av Sápmi Sessions.

– Det finns så mycket bra musik här, så mycket bra folk som gör så mycket bra grejer, som sällan syns på andra ställen. Så vi vill lyfta det finaste vi har från Sápmi, säger Lisa Marie Kristensen, som ligger bakom programmet till Sameradion.

Sápmi sessions första säsong från 2011 vann både Ikarospriset för bästa musikprogram och det samiska journalistpriset. Programmet, där en svensk och en samisk artist möts för att under tidspress göra en låt tillsammans får nu en andra säsong, med artister som Loreen, Mari Boine, Slincraze och Linnea Henriksson.

Under ett års tid har Lisa Marie Kristensen jobbat med programmet och förväntningarna är höga - inte minst från seriens skapare själva.

– Vi ska ju alltid utmana oss själva och försöka göra det ännu bättre. Vi har kämpat på i snart ett år och jag hoppas att det syns.

Hur hoppas du att tittarna tar emot det här, som du ändå har jobbat väldigt länge med?

– Det känns väldigt roligt att vi äntligen får visa det här till folk, så jag ser sjukt mycket fram mot det. Jag hoppas att folk gillar det. Det är klart, det är läskigt också, men känns det känns väldigt bra.

Premiären sänds i kväll i SVT 2 kl 22.15 och i SVT Play

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista