Jimmy Ahlbäck, Ladda Olli och Kristina Häggström från Munkebergs förskolas kök. Foto: Eleonor Norgren/Sveriges Radio.
Luleå

De lagar prisvärd mat till förskolebarnen

"Barnen börjar med sallad"
5:55 min

Den mat som tillagas i på Munkebergs förskola i Luleå är så bra att köket har nominerats till White guide junior som ett av tio i landet.

White guide junior är ett samarbete med White guide som är en kvalitetsbedömare av svenska mat och en guide till bra restauranger. De som omnämns i White guide anses ha hög kvalitet på maten.

I White guide junior ska barnens mat bedömas och det handlar om helheten och vem som vinner avslöjas i en stor gala i Stockholm i Mars.

I P4 Morgon berättar de att de börjar måltiderna med att servera barnen två olika sorters sallader sedan kommer maten som de i möjligaste mån försöker laga av ekologiska varor. De lagar också maten från grunden ett exempel är att de rullar köttbullarna själva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".