Kalix Tele 24 får två nya storkunder

"Norrländska anknytningen är en styrka"
1:30 min

Nu väljer två tunga myndigheter att anlita telefonistföretaget Kalix tele 24. Det är Åklagarmyndigheten och Karolinska institutet, som nu kommer att ha sin telefonväxel förlagd till det Kalixbaserade företaget.

Det nya uppdraget kommer enligt Kalix Tele 24:s vd Roland Pihlström inte att innebära några nyanställningar.

– Åtminstone inte på kort sikt, men det här säkerställer de arbetstillfällen vi har idag och att vi kan växa vidare i framtiden.

Enligt vd:en är det en växande trend att myndigheter lägger ut telefonin på externa företag.

– Vi har kapacitet och marginaler att hantera toppar, när det ringer mer än vanligt och där myndigheternas egna växeltelefonister inte kan hänga med på samma sätt.

Idag har bolaget 170 anställda, i framför allt Kalix och Haparanda. Just den norrländska anknytningen tror Roland Pihlström är en stor styrka.

– Vi gjorde nyligen en kundundersökning, och där kom det fram att kunderna är tillfreds med vårt norrländska lugn, dialekten och tydligheten när vi svarar. Det är saker som våra kunder uppskattar, säger Roland Pihlström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".