1 av 3
22-åringen vill försvaras av Thomas Olsson. Foto: Bertil Enevåg-Ericson/TT.
2 av 3
22-åringens brev till Luleå tingsrätt om att byta advokat.
3 av 3
Den mordmisstänkte 22-åringen och hans advokat Bo Forssberg på väg in i Luleå tingsrätt. Foto: Nils Eklund/Sveriges Radio.
Fallet Vatchareeya Bangsuan

22-åringen vill byta till stjärnadvokat

1:07 min

Den 22-årige mannen som i går dömdes till 14 års fängelse för styckmordet på Vatchareeya Bangsuan vill byta advokat. Han begär Thomas Olsson som är en av Sveriges mest kända advokater.

I tingsrätten försvarades 22-åringen av advokat Bo Forssberg, men när målet senare ska överklagas till hovrätten så kan försvaret istället skötas av en av Sveriges mest kända advokater, Thomas Olsson.

Olsson blev bland annat framröstad till årets jurist 2013 och bland klienterna finns bland andra Sture Bergwall, Julian Assange och Johan Persson och Martin Schibbye(de två journlisterna som satt fängslade i Etiopien).

22-åringen skriver i brevet att anledning till att han vill byta advokat är att han inte är nöjd med Bo Forssberg. "Vi har olika syn på hur mitt mål ska hanteras i framtiden", skriver han och säger att han varit i kontakt med Thomas Olsson, som ska vara beredd att ta sig an det framtida försvaret.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista