1 av 2
2 av 2
Per Hartman, områdespolis i Luleå. Foto: Linnea Luttu/Sveriges Radio.

Narkotikahundar markerade på skola i Boden

5:05 min

Ingen narkotika påträffades, men i Boden gjorde narkotikahundarna markering under några skåp när polisen gjorde sökinsatser på gymnasiekolor i Luleå och Boden.

– Ingen är gladare än vad vi är, för vi visste inte hur mycket narkotika som finns på gymnasiekolorna, säger polisen Per Hartman.

Ingen narkotika hittades, men de ungdomar som har skåpen där hundarna markerade ska höras. Det ska dessutom bli fler sökinsatser efter narkotika i miljöer där ungdomar rör sig.

– Vi kommer inte att säga när och var, men nästa blir nog på högstadisekolor, säger Per Hartman

Det finns ingen statistik över förekomsten av narkotika och heller inte statistik över om det ökar eller minskar bland de unga. Enligt Per Hartman börjar de unga med alkohol, sen kommer hasch och spice. Tunga droger kommer senare.

– Det är jättebra om skolan får vara en fredad zon, säger Per Hartman, men det verkar som att de inte förvarar narkotika på skolan eller så gör de inte upp affärerna i skolan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista