1 av 2
Norra station spelar live i P4:s studio. Foto: Anna Torgnysdotter/Sveriges Radio.
2 av 2
Norra station. Foto: Johan Ylitalo.
Veckans färsking vecka 5 2014

Norra station skivdebuterar med en stor dos vemod

Kirunasönerna Norra station skivdebuterade för drygt en vecka sedan med sitt album "Mannen utanför". Albumet innehåller en stor dos vemod och de svenska texterna är mörka, känslosamma och inbäddade i ett ärligt och autentiskt sound.

Har du en låt liggande? Vill du vara Veckans färsking i P4 Norrbotten? Hör av dig till oss!

Precis som titeln (Mannen utanför) antyder handlar det mycket om människor som inte riktigt hittar sin plats. Norra stations debutplatta bjuder på välkomponerade låtar som för tankarna till stora svenska låtskrivare som Uno Svenningsson, Mauro Scocco och Joakim Thåström.

För cirka två år sedan påbörjades arbetet med albumet "Mannen utanför", på distans eftersom sångaren Joel Skarpsvärd är bosatt i Tumba sedan några år tillbaka.

I juni 2013 flyttade bandet in i Kingside Studio utanför Stockholm. Vid det laget hade en skissartad version av plattan redan spelats in en gång i Tusen toners studio hemma i Kiruna.

– För oss var det viktigt att albumet skulle visa hur vi verkligen låter. Vi ville inte ändra något på konstgjord väg i studion.

Efter en välbesökt releasekonsert i Kiruna den 11 januari väntar nu några spelningar i februari och till sommaren ger sig Norra station ut på vägarna för en turné.

Veckans färsking, Mitt sätt att se, är första singeln från nya skivan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".