1 av 2
Nina Berggård (V) Luleå. Foto Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio.
2 av 2
Yvonne Stålnacke,kommunalråd Luleå (S). Foto Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio.
Luleå

Politisk strid om bidrag till Unga örnar

1:47 min

Det blåser upp till strid om kommunalt bidrag på 1 miljon kronor till Unga örnar. Den borgerliga oppositionen hävdar att det är ett förtäckt bidrag till socialdemokratiska valarbetare.

Unga Örnar vill fortsätta projektet att driva projektet "Fritid på lika villkor" i två år till. Projektet startade förra året och är riktat till ungdomar mellan 7 och 15 år, som inte deltar i idrott, inte besöker fritidsgårdar och inte finns i annan organiserade verksamhet.

Vänsterpartiets Nina Berggård håller inte med de borgerliga om att det är ett förtäckt bidrag till socialdemokratiska valarbetare. Däremot avfärdar hon inte helt påståendet att Unga örnar har en gräddfil när det gäller bidrag och yrkade på avslag till miljonbidraget.

Kommunalrådet Yvonne Stålnacke (S) avfärdar kategoriskt de borgerligas och oppositionens beskyllningar. Hon säger att beslut fattas enligt det som kommunfullmäktige fastställt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista