Adam Rönnqvist i LF Basket efter matchen. Foto: Hjalmar Lindberg
Luleå

Bottenlaget Eco Örebro vann över LF Basket

2:03 min

Publiken svek när ett skadedrabbat LF Basket på tisdagskvällen förlorade hemma mot Eco Örebro.

Det var en tråkig tillställning för hemmalaget som slutade 73–83. Adam Rönnqvist i LF Basket blev poängbäst i laget med bara 15 poäng. Han konstaterade efter matchen att laget hade en dålig dag men att avsaknaden av de skadade spelarna Keith McLeod och Christopher Ryan märktes på planen.

– Av spelarna i dag hade  vi ingen som ville ta den hela vägen till korgen. Vi har mest skyttar där ute i dag, spelet fungerade varken framåt eller bakåt. Det är försvaret vi faller på och sen anfallet också, konstaterar Adam Rönnqvist.

Matchen började jämnt, båda lagen hann i första perioden känna på att ha några poängs ledning. I slutet av första perioden var det till slut Eco Örebro som tog en fempoängsledning.

Inget av lagen spelade speciellt bra, spelet gick segt och inget av lagen hade någon fart. Den dåliga inramningen gjorde inte saken bättre utan det var tråkig basket under den första perioden.

I den andra perioden gick tempot upp något, framför allt från Örebro som ryckte till sig ytterligare några poäng i ledningen. I paus låg Luleåherrarna under med åtta poäng, pausresultatet blev 32-40. Det syntes att LF Basket verkligen saknade sina skadade spelare.

LF Basket kom in i andra halvlek som ett jagande lag, ett lag som inte fick någon jaktlycka. LF Basket missade sina skottförsök både under korg och de långa skotten. Detta samtidigt som Örebro satte sina chanser. Eco Örebro ledde med dryga tio poäng nästan hela den tredje perioden och resultatet med en period kvar var 50-60.

Örebro fortsatte att spela bra försvarsspel och LF Basket hade svårt att komma till lägen. Örebro fortsatte också att sätta poäng och drog ifrån ännu mer, periodvis ledde Örebro med 15 poäng. LF Basket var aldrig i närheten av att ta ikapp Örebros ledning även om Luleålaget snyggade till siffrorna sista minuterna. Segermarginalen blev till slut tio poäng för bottenlaget Örebro som i och med denna vinst nu har vunnit fyra matcher denna säsong.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista