Det är trångt på skidställningen i Sävast skidklubb. Foto: Linnea Luttu/Sveriges Radio.

Lär dig åka längdskidor med P4 Norrbotten

11 min

Intresset för längdskidåkning fortsätter att öka och hos Sävast skidklubb samlas varje vecka ett 70-tal vuxna för att lära sig tekniken. P4 Norrbotten kommer under våren ha skidskola med hjälp av skidtränaren Göran Honkamaa som har mottot "Varje dag utan skidåkning är en förlorad dag".

Att åka längdskidor verkar vara mer populärt än nånsin, platserna till vasaloppet i år tog slut på rekordsnabba tio minuter och enligt skidförbundet i Sverige så är intresset för längdskidor enormt.

Men att åka längdskidor kräver både en del teknik och kunskap - därför har vår reporter Linnea Luttu tillsammans med publikredaktör Eva Elke sökt sig till Sävast skidklubb där det varje vecka hålls skidskola för både vuxna och barn.

Eva Elke är nybörjare på längdskidor och ska under våren få hjälp att ta sig fram i spåren. Och ni lyssnare ska få följa med på den resan!

I skidstugan hos Sävast skidklubb har Linnea Luttu stämt möte med en av tränarna: Göran Honkamaa, som berättar om charmen med det urgamla färdmedlet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista