Delegation från Taiwan på besök i Övertorneå. Foto: Övertorneå kommun.
Övertorneå

Taiwans ambassadör: ”Norrbotten är mycket intressant”

Kan Taiwan bli nästa marknad för norrbottnisk turism och export? Nyligen besökte en delegation från landet, som bara av ett fåtal länder erkänts som självständig stat, Övertorneå.

En ny flyglinje mellan ön Taiwan och Stockholm väntas öka turistströmningarna till Sverige och Norrbotten. Dessutom finns ett starkt intresse för samverkan inom andra näringar.

– Norrbotten är mycket intressant för oss, både som besöksmål och inom andra näringar, säger Tomas Cheng, från Taipei Misson in Sweden som motsvarar ambassaden.

Han besökte tillsammans med sin delegation Norrbotten i veckan, bland annat Ice hotel i Jukkasjärvi, Spaceport Sweden, olika företag i Övertorneå kommun, Swedish Lapland och avslutade med ett möte med landshövding Sven-Erik Österberg och Invest in Norrbotten.

-- Allt fler taiwaneser vill resa ut i världen och genuina upplevelser lockar många. Att plocka nyttiga bär i skogen, att uppleva en sådan här vacker vintermiljö är exotiskt för taiwaneser, säger Thomas Cheng i ett pressmeddelande från Övertorneå kommun.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".