1 av 3
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
2 av 3
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder.
3 av 3
LF Basket - Solna. Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder

Hemmavinst för LF över Solna

2:45 min

Hemmalaget LF Basket vann den poängsnåla tillställning i Luleå mot Solna vikings med 66 - 61.

Det blev en viktig seger för LF Basket som i och med vinsten ökade på avståndet till fyra poäng bakåt i tabellen. Där jagande Jämtland Basket var nära att ta poäng i sin match mot Norrköping.

Publiken som kom till Luleå Energi Arena välkomnades med marschaller och uppmanades köpa plast-klappor till välgörande ändamål.

Men publiken fick se bollar som kastades bort, stegfel och kantträffar från båda lagen. LF Basket tog tidigt några få poängs ledning men kunde aldrig rycka ifrån. Christopher Ryan i LF Basket förklarar:

– Vi har lite oflyt med skotten vi sätter en 1/17 treor och det är klart sätter man inte i treorna blir det väl tufft. Men samtidigt jobbar vi hårt i defense och lyckas få stopp på deras anfall.

Lagkaptenen i LF Basket Johan Åkesson tror att ett bättre självförtroende skulle hjälpa.

– Ett lag som har haft en tuff säsong och inte spelar med världens bästa självförtroende. Det gäller att hitta tillbaka till det självförtroendet då går bollarna i också.

LF Basket saknade två spelare under matchen. Långtidsskadade Keith McLeods ersättare Malcolm Grant var inte spelklar och Samir Ali skadade sig kort inpå matchen. Det som LF Basket hade att glädja sig över var att Christopher Ryan var tillbaka efter skada.

Det var också Christopher Ryan som gjorde flest poäng i den första perioden. En period som inte hade speciellt högt tempo.

Hela den första halvleken var oerhört jämn de fem poäng som LF Basket ledde med efter andra perioden ryckte Luleålaget till sig under sista minuten i första perioden.

Inte heller i inledningen av den tredje perioden studsar bollarna rätt. LF Basket försökte med många trepoängskast som inte gick i. Den mycket poängsnåla tredje perioden slutade 10 - 7 till LF Basket.

Som mest leder LF Basket med tolv poäng och det var precis i början av den fjärde perioden. Solna Vikings gjorde ett försök att komma i kapp genom att foula till sig bollen men Luleålaget satte sina straffkast och höll undan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista