1 av 4
Glada miner i Strömnässkolans klass 5A trots att de missade slutspelet i SVT:s barnkanal. Foto Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio.
2 av 4
Enbart genom att samtala med Ebla Abdirisak och Hugo Jonsson genom en ogenomskinlig vägg beskrev Ellen Gustavsson och Sebastian Nordaneldh den komplicerade geometriska figur de skulle rita. Foto Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio.
3 av 4
Med hjälp av papper, penna, passare, vinkelhake och suddgummi lyckades Ebla Abdirisak och Hugo Jonsson att rita den komplicerade figur klasskamraterna beskrev. Foto Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio.
4 av 4
Ellen Gustavsson och Sebastian Nordaneldh. Foto Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio.
Vi i femman Norrbotten 2014

Strömnässkolan missade riksfinalerna

43 min

De här klasserna går vidare till slutspelet i Vi i femman, som sänds i SVT 2-16 maj:

P4 Gotland: Norrbackaskolan
P4 Uppland: Bergaskolan klass 5A
P4 Örebro: Bregårdsskolan 5A
P4 Sörmland: Kunskapsskolan klass 5Ebla Abdirisak och Hugo Jonsson från Strömnässkolan i Piteå lyckades inte ta sig till STV-slutspelet i Vi i Femman.

Ett avgörande moment var uppgiften att rita upp en komplicerad geometrisk figur enbart med hjälp av det klasskamraterna Ellen Gustavsson och Sebastian Nordaneldh beskrev muntligt. Nio av de 25 klasserna klarade inte av att lösa uppgiften. Strömnäseleverna gjorde det på 27,5 minuter.

Den klass som var snabbast att lösa uppgiften fick 25 poäng, tvåan 24 poäng ned till 0 poäng. Strömnäseleverna fick 8 poäng på uppgiften.

Ebla och Hugo kunde mer om planeterna än de hann skriva ned på två minuter. På det momentet hade de kunnat få fler poäng. Strömnäsklassen hamnade slutligen på 22:a plats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista