"Bild från när vi bogserat ut Peder från hamnen och en bit från öarna. Här lämnar vi honom och ropade "syns på Barbados!" hälsar fotografen Marie Johansson Geiger.

Han ror ensam över Atlanten

" Luktar lite gorilla efter en vecka"
4:24 min

I en båt som är sju meter lång och strax under två meter bred så ror Peder Åström, ursprungligen från Luleå, tvärs över Atlanten. I tre månader ska han vara ute på havet och klarar han att ro sträckan från Teneriffa till Barbados så blir han den förste svensk som ensam rott över Atlanten.

Mars 2008 skadade Peder Åström sig allvarligt i ryggen efter ett högt fall. Efter att han insett hur nära han var att bli förlamad så kom hans livs vändpunkt. Han skulle göra något storslaget som ett mål i rehabiliteringen men även göra en förändring för världen, för vår miljö. Nu ror han över Atlanten i ett äventyrsprojekt vars syfte är en insamling till Naturskyddsföreningen och deras kampanj mot bottentrålning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".