Luleå

Mamma får fängelse för att ha misshandlat och mordhotat sina barn

0:56 min

En 48-årig kvinna från Luleå har dömts till fängelse i åtta månader för misshandel, grov fridskränkning och ofredande av tre av sina fem barn.

Enligt domen ska kvinnan ha slitit i sin nu 17-åriga dotter och kastat en ljushållare på hennes arm samt slagit henne med en kudde i huvudet. Vid samma tillfälle har mamman slitit ut flickans kläder från garderoben, hållit en sax i handen och uppgett att hon ska klippa sönder kläderna, vilket tingsrätten betecknar som hänsynslöst.

Kvinnan har också slagit sin ene son med öppen hand och ett duschhandtag i bakhuvudet. Hon har också slagit hon med en list i nacken, slitit och skakat pojken i håret, samt dragit honom ner på golvet och sparkat i ryggen.

Mamman har också utsatt barnen för kränkningar genom att kalla de såsom djävulsbarn, misslyckade, äckliga, att det aldrig kommer att bli något av dem, att hon ska slänga ut dem, hora och fitta. Hon har också uttalat hot om mord och misshandel.

Kvinnan har fem barn, varav det är de tre yngsta som drabbats av vredeutbrotten. Hon har varken erkänt eller förnekat gärningarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista