Två motdemonstranter på Jokkmokks marknad, Ulla Vanhaniemi och Torkel Vanhaniemi. Foto: Stig-Arne Nordström, SR Norrbotten.
Jokkmokk

Få ingripanden på Jokkmokks marknad

Polisen om SD:ledaren besök: "Vi hade folk avsatta för bevakning av honom"
1:25 min

Årets upplaga av Jokkmokks marknad verkar ha blivit en ganska lugn tillställning. Få ingripanden och bara ett par personer omhändertagna för fylleri är polisens facit efter den gångna lördagskvällen.

 Ett gott marknadsresultat och en trevlig marknad, enligt polisen.

--Det har varit lite fylla och sånt, men i övrigt inga större grejer. Inga allvarligare misshandelsfall eller sånt - väldigt positivt, säger vakthavande polisbefäl, Thomas Schäufele.

Och besöket av Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, gick också relativt lugn till, trots de motdemonstrationer som var på plats och som gjorde att Åkesson själv valde att avsluta marknadsbesöket i förtid, enligt Thomas Schäufele.

I övrigt har lördagskvällen i länet som helhet varit en ganska normal helgkväll. Från kl 23.00 fram till kl 03.45 har 70 händelser inrapporterats till polisens ledningscentral Norrbotten. 13 personer har frihetsberövats, varav de flesta för fylleri.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".