AP Photo/Elvis Piazzi

Hellner kraschade i OS-finalen

Marcus Hellner kraschade rejält i finalen i skidsprint vid OS i Sotji. Marcus slutade sexa i finalen där det blev två svenska medaljer genom Teodor Pettersson och Emil Jönsson.

Herrarnas OS-final i sprint blev ett enda stort kaos. Radiosportens kommentatorer trodde inte sina ögon och lyssnarna litade nog inte på sin öron.

– Emil Jönsson är alltså inte med och slåss om medaljerna. Han kommer sluta sist i det här loppet, så referade Dag Malmqvist i Radiosportens sändning.

Då skedde en av OS-historiens värsta krascher. Och Emil Jönsson tog OS-brons. En prestation som påminde om Steven Bradburys OS-guld i shorttrack i Salt Lake City 2002. Teodor Peterson undvek kraschen och tog OS-silver efter att ha förlorat spurtduellen mot norrmannen Ola Vigen Hattestad.

– Det är den mest märkliga final jag sett, sa Radiosportens expert Torgny Mogren.

Efter mållinjen kollapsade Emil Jönsson.

Teodor Peterson tog OS-silver i skidsprint. Det var Sveriges tredje silvermedalj i OS. Emil Jönsson blev trea. Ola Vigen Hattestad vann.

Det var när normannen Glöersen ramlade i en kurva som även Marcus Hellner tappade balansen. Och efter dem kom hemmaåkaren Sergej Ustiugov i full fart och lyckades inte väja för Hellner utan körde på honom i sidan.

-Jag trodde att jag undvek honom, men helt plötsligt stöp jag. Sedan kommer en till, sade Hellner till TV3 om masskraschen. 

-Jag bröt skidan, så det sket sig, sade Hellner som var i form och trodde på medalj.

Däremot verkar Hellner inte ha skadat sig i den våldsamma kollisionen med Ustiugov. 

-Äh, det är lugnt.

 -Tråkigt när man tog sig till finalen, man hade velat få chansen att göra bättre. Men ibland händer sånt här, synd att det hände mig, sade Hellner som dock gladde sig över ytterligare två svenska medaljer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".