1 av 3
Foto: Lotta Linde-Rahr/Sveriges Radio.
2 av 3
Foto: Lotta Linde-Rahr/Sveriges Radio.
3 av 3
Foto: Claudio Breciani / TT
Vinter-OS i Sotji 2014

Stafettdamerna fick sina guld och lyssnade på Radiosporten

4:21 min

På söndagskvällen tog de svenska stafettdamerna emot Sveriges första guldmedaljer under detta OS på Medal plaza i Sotji. När de klev ner från scenen fick de lyssna på Radiosportens referat från guldloppet med Dag Malmqvist och Torgny Mogren.

Allt om OS hos Radiosporten

– Det är så mäktigt att höra det, säger Anna Haag till Radiosporten.

Det blev stort jubel framför scenen när det svenska stafettlaget i längdskidåkning tog emot sina guldmedaljer. IOK-delegaten Gunilla Lindberg delade ut medaljerna.

– Alla känslor man hade när man väntade där i målet. Dom här tjejerna! säger Anna Haag när Radiosporten träffar guld-kvartetten nedanför scenen.

Hur var det att ta emot medaljen?

– Det var riktigt häftigt. När man ser att kungen och drottningen ställer sig längst fram och försöker få vår uppmärksamhet, då vart det ännu mer glädje. Det var liksom wow, säger Ida Ingemarsdotter.

Du hyllas ju av hela världen Charlotte Kalla. Har du kunnat ta del av det?

– Lite grann. Jag har fått otroligt mycket sms och på sociala medier och så. Men näe, det är svårt att greppa detta, säger Kalla till Radiosporten.

Torgny Mogren säger att det är Sverige som står överst på skidtronen nu. Känns det så?

– Ja den här helgen känns det ju så. Att dam- och herrlaget står överst på prispallen, det undrar jag om vi får uppleva igen, säger Charlotte Kalla.

Alexander Lundholm, Sotji
alexander.lundholm@sverigesradio.se

Stefan Elofsson, Sotji
stefan.elofsson@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista