Kommunalråden Niklas Nordström och Yvonne Stålnacke var med i välkomstkommittéen när konståkaren Alexander Majorov kom hem till Luleå efter sin succé i Sotji. Foto: Clara Callne.
Luleå

Löften från kommunalråden välkomnade Majorov

1:32 min

I OS-arenan i Sotji fick han stående ovationer av 14 000 i publiken. Men även på hemmaplan möttes konståkaren Alexander Majorov av uppskattning. På söndagskvällen landade han i Luleå och möttes av klubbkamrater, men även av kommunalråden Yvonne Stålnacke och Niklas Nordström. Välkomsthälsningen handlade inte bara om blomster utan även löften om förbättrade träningsförhållanden.

Strax före 21 på söndagskvällen landade konståkaren Alexander Majorov på Luleå Airport efter sitt OS-äventyr i Sotji. Det var en trött men uppenbart harmonisk och lycklig konståkningsstjärna, som mötte träningskamrater och föräldrar från Luleå Konståkningskubb.

Tillsammans med sin tränare och mamma Irina Majorova hade han haft en lång resa, men var inte minst nöjd med ett två timmars uppehåll på flygplatsen i St. Petersburg då han hann träffa kusiner han inte mött på åratal.

Väl hemma i Luleå möttes han inte bara av uppskattning, kramar och blomster utan även av löften från kommunalråden Yvonne Stålnacke och Niklas Nordström.

- Vi har hört om problem du har i träningshallen. Och det ska åtgärdas, lovar Yvonne Stålnacke samtidigt som hon överräcker en stor blomsterbukett.

Problemen handlar bland annat om is som är för tunn för konståkning; då Alexander Majorov tränar kvadruppelhopp är det inte ovanligt att han slår igenom isen. I träningshallen finns bara en trång byggbarack som omklädningsrum och toalett saknas.

- Kommunchefen ska utreda det här, säger Yvonne Stålnacke och fortsätter:

- Vi måste ju ta hand om en stjärna som dig!

Även vice kommunalrådet Niklas Nordström intygar vikten av att ha en stjärna som Alexander Majorov i Luleå.

- Framgång föder framgång. Det går bra för Luleå och det är stort att vi får visa oss på nya arenor tack vare Alexander.

Konståkaren Alexander Majorov tackar för den uppskattning han möter på flygplatsen. Och strålar. Precis som hans mor och tränare Irina Majorova som är överväldigad av upplevelsen i Sotji:

- Det finns inte ord att beskriva det vi varit med om i Sotji.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista