Idag får vi veta vem (S) lanserar som nytt kommunalråd i Pajala

1:19 min

Socialdemokraterna i Pajala har tre kandidater till kommunalrådsposten efter valet. I eftermiddag ska alla partimedlemmar på ett möte få chans att intervjua de tre kandidaterna och efter det ska beslutet fattas.

Det finns tre kandidater bland Socialdemokraterna i Pajala till kommunalrådsposten efter valet. Under eftermiddagens medlemsmöte får alla chans att ställa frågor till de tre kandidaterna och efter det ska beslut fattas om vem som blir det namn som partiet lanserar till posten, efter avgående Kurt Wennberg.

På valberedningens lista finns tre kandidater. Det mest kända för Pajalabor och övriga norrbottningar är kanske den forne fackbasen, numer personalstrategen Harry Rantakyrä.

Sedan kandiderar även 34-åriga Ida Henriksson, som arbetar internt inom det socialdemokratiska partiet i Pajala, samt Jan Larsson, som idag sitter som kommunfullmäktiges ordförande.

I media framkommit uppgifter om att det diskuteras att två personer ska dela på kommunalrådets arbetsuppgifter i Pajala, men det här är något som Folke Hieta, valberedningens ordförande dementerar.

– När det gäller att ha fler än ett kommunalråd. De diskussionerna har vi inte haft, säger han bestämt.

Däremot medger han att det finns en allmän diskussion om kommunalrådets betungande roll.

– Det är svårt att få med ungdomarna, som jobbet ser ut i dag. Det är inte det lättaste att vara kommunalråd. Man kanske kan hitta andra lösningar. Att de som sitter med i nämnder och styrelser också kan ha andra ansvarsfulla uppdrag, säger Folke Hieta.

Efter medlemsmötet i eftermiddag står det alltså klart vilket namn socialdemokraterna i Pajala lanserar till kommunalrådsposten. Däremot tror inte Folke Hieta, som är valberedningens ordförande, att det kommer att finnas utrymme för diskussion om ansvarsfördelning och eventuellt delade arbetsuppgifter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista