Foto: André Pettersson/Sveriges Radio.

Satsning på mobiltelefonin i länet

4:20 min

Tele2 och Telenor miljardsatsar för att tillsammans bygga ut 2G-nät för mobiltelefoni och 4G-nät för mobila datatjänster.

Främst sker utbyggnaden i glesbygden och målet är 90 procents geografisk täckning i landet. I Norrbotten kommer den största utbyggnaden att bli, antalet basstationer kommer att öka med  242 procent vilket kommer att bli en ökning med flera hundra stycken.

– Nu ökar vi också på ytan, så att vi får täckning inte bara där man bor eller arbetar. Man ska kunna vara helt mobil också ute i skogen, vid sin brygga, vid sommarstugan eller vad man än gör, säger Thomas Ekman, vd för Tele2 Sverige.

– Detta är en storsatsning som ska öka täckningen kraftigt i hela landet, men särskilt i norra Sverige, vilket gynnar våra kunder oavsett om de bor i glesbygd eller i tätort. Vi vet hur viktig mobiltäckning är för våra kunder och gör allt vi kan för att den hela tiden ska bli bättre, säger Lars-Åke Norling, vd för Telenor Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista