Mobilmast. Foto: Lars Pehrson/SCANPIX

Nu ska mobiltäckningen i Norrbotten bli bättre

0:40 min

Tele2 och Telenor satsar flera miljarder för att tillsammans bygga ut 2G-nät för mobiltelefoni och 4G-nät för mobila bredbandstjänster.

Under åren 2014-2016 satsar Tele2 och Telenor gemensamt på att bygga nya basstationer. Syftet är att öka mobiltäckningen i landet och den största satsningen görs i Norrbotten, där antalet basstationer ska öka med 242 procent.

– Det innebär att vi kommer att bygga hundratals nya stationer, och planen är att allt ska vara klart år 2016. Eftersom vi börjar redan nu så kommer förbättringar att märkas allt eftersom, säger Thomas Ekman, vd på Tele2 Sverige.

I maj i fjol presenterade Telia en liknande satsning med målet att öka täckningen till 90 % av landets yta till år 2015. Nu hakar alltså konkurrenterna på och Thomas Ekman säger att de redan byggt där folk bor, och att man nu vill att kunderna ska kunna vara uppkopplade utan problem även på landsbygd, eller där det varit problem tidigare.

– Man ska kunna vara helt mobil i stort sett överallt, på bryggan, vid sin sommarstuga, ja överallt, säger Thomas Ekman, VD Tele2 Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista