Leif Gramner (KD) länsordförande i Norrbotten. Foto Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio.

(S) i Pajala får kritik inför val av kommunalrådskandidat

1:34 min

Kristdemokraten Leif Gramner riktar stark kritik mot Socialdemokraternas resonemang kring att kommunalrådsjobbet är oerhört betungande.

– Man fokuserar på organisation av politiken i Pajala – inte på kommunens utveckling, säger Leif Gramner, som reagerar på ett uttalande från ordföranden i Socialdemokraternas valberedning Folke Hieta.

– Det är kanske inte det lättaste att vara kommunalråd idag. Den som sitter i en nämnd kan kanske ha en annan tung uppgift, sa Folke Hieta, som dementerar alla rykten om att (S) vill ha två kommunalråd.

Kristdemokraten Leif Gramner tror inte på idén att det ska vara ett jobb att vara politiker. Han vill att idéerna om hur samhället ska utvecklas och engagemanget ska bära en politiker.

Särskild kritik riktar han mot en av kandidaterna – förre gruvfackbasen Harry Rantakyrö -- som fick mycket stor andel personröster i förra valet.

– Om han inte har tid att uttala sig om politiken på tre år, för att han inte har tid med det, så börjar man undra hur det är med engagemanget, säger Gramner.

Gruvbrytningen i kommunen har skapat framtidstro och visioner om att öka befolkningen. Leif Gramner anser att just det är den viktigaste frågan för Pajala.

– Där har vi gjort en jättetabbe under de år som gått, för vi har inte lyckats lösa bostadssituationen, avslutar Leif Gramner.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista