Linus Omark i NHL-laget Buffalos tröja. Foto: AP Photo/Alex/TT.
Ishockey - SHL

Linus Omark vill vinna guld med Luleå

2:17 min

Luleå Hockey förstärker laget inför SHL-avslutningen och slutspelet. Nu är det klart att stjärnforwarden Linus Omark vänder hemåt.

Övertorneåfostrade Linus Omark har varit ryktenas man den senaste tiden då han varit på väg att lämna NHL-laget Buffalo.

Nu meddelar Luleå Hockey att man kommit överens om ett kontrakt som gäller säsongen ut.

– Vi vet att Linus Omark brunnit för att lyckas i NHL och vi har stöttat honom i den drömmen. Men om det skulle bli på något annat sätt så har han vetat att vi haft en öppen hand för honom, säger Luleå Hockeys sportchef Lars "Osten" Bergström och berättar att han haft en dialog med Omark under en längre tid.

– Det känns jättekul att få komma hem och spela inför vänner, familj och Luleåpubliken, säger Linus Omark själv och har målet klart.

– Det bli en härlig resa och givetvis lockar det att kunna vinna guld.

Den 27-årige forwarden har sedan han lämnade Luleå Hockey 2009 hunnit med spel i Dynamo Moskva i KHL, Edmonton Oilers i NHL, Oklahoma i AHL, Zug i Schweiz och nu senast Buffalo Sabres. I NHL har han dock haft svårt att etablera sig.

Omark väntas anlända till Luleå på torsdag och debutera hemma mot Örebro i SHL den 28 februari.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista