– Det var ganska väntat med den konkurrensen, säger Sofia Jannok, som inte vann någon grammis. Foto:Olle Kejonen / SR Sameradion

Ingen Grammis för Sofia Jannok

Sofia Jannok: "Just nu är jag bara hungrig"
4:36 min

Det blev inte någon Grammis för Sofia Jannok, som för andra gången var nominerad till priset i kategorin "Årets folkmusik/visa". Priset togs istället hem av Tomas Ledin.

Jannok var nominerad för skivan "Áhpi – Wide as oceans", men fick alltså se sig besegrad av den numera trefaldige grammisvinnaren Tomas Ledin.

– Det var väntat med konkurrensen, säger Jannok. Jag hade inte trott det, men jag hade ändå hoppats lite grann, det hade varit coolt. Men sånt är livet.

Övriga nominerade i samma genre var Arne Möller & Bohuslän Big Band, Sápmi Sessions-aktuella Ane Brun samt Lena Willemark, Jonas Knutsson och Mats Öberg. Och anledningen till att skivan nominerades i just kategorin "Årets folkmusik/visa" är enkel, menar Jannok.

– För att den är på samiska, rätt och slätt. Man har dålig koll på vad det annars skulle kunna vara. Men det är ändå fett att vara på grammis för det är ändå den svenska musikscenen som är här. Så jag har i alla fall tagit mig över den barriären.

Läs mer på Sameradions hemsida

Olle Kejonen, Sameradion
olle.kejonen@sverigesradio.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".