1 av 4
Arbetsförmedlingen i Luleå räknar med att omkring 600 personer ska ha besökt sommarjobbsmässan under dagen. Foto: Malin Winberg, Sveriges Radio.
2 av 4
Isabell Vincent är laddad för att göra reklam om sig själv hos så många företag som möjligt. Förhoppningsvis leder det till ett jobb. Foto: Malin Winberg, Sveriges Radio.
3 av 4
AnnaMaria Karlsson från Arbetsförmedlingen tycker att sommarjobbsmässan är ett bra sätt för företag och arbetssökande att mötas. Foto: Malin Winberg, Sveriges Radio.
4 av 4
Mattias Andersson har skrivit ut massor av CVn och hoppas på att få ett jobb i sommar. Foto: Malin Winberg, Sveriges Radio.

Många slogs om uppmärksamheten på sommarjobbsmässa i Luleå

0:50 min

I dag var det dags för den årliga sommarjobbsmässan i Luleå. Ett tjugotal arbetsgivare fanns på plats för att möta arbetssökande i alla olika åldrar.

På sommarjobbsmässan i Luleå kryllar det av folk. CV:n och personliga brev erbjuds till höger och vänster, och det är tydligt att många hoppas att det här ska leda till ett jobb.

– Man måste visa upp sig, marknadsföra sig själv. Det är svårt för att man konkurrerar med så många samtidigt, men jag tycker ändå att det här är ett bra initiativ, säger Isabell Vincent.

AnnaMaria Karlsson från arbetsförmedlingen tror att omkring 600 personer kommer att ha besökt dagen innan det är dags att packa ihop allt.

– Det här är ett jättebra sätt för arbetsgivarna att möta nya ansikten, och förhoppningsvis leder det till att många får jobb, säger AnnaMaria Karlsson från arbetsförmedlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista