En lastbil i diket på E4:an mellan Jämtön ochStrömsund. Foto: Lyssnarbild.

Flera trafikolyckor i länet

0:28 min

Det har varit ovanligt många trafikolyckor i länet idag. Under fredagseftermiddagen kunde polisen rapportera om nio olyckor i länet, varav en dödsolycka.

-- Det här är ovanligt många olyckor, säger vakthavande polisbefäl Stefan Källström och uppmanar alla trafikanter till största försiktighet.

Tidigt imorse omkom en medelålders man i en frontalkrock med en lastbil utanför Arvidsjaur. Under förmiddagen var det sedan ett flertal lättare olyckor, bland annat en bilist som körde in i ett mitträcke i Gammelstad, Luleå. Inga allvarligare skador rapporterades in.

Strax efter klockan 13 krockade en stadsbuss med en polisbil i Gällivare, även den olyckan utan personskador. Polisbilen blev däremot så skadad att den bärgades från platsen. Enligt polisen ska orsaken till olyckan varit att bussen hade missat högerregeln.

På eftermiddagen körde en lastbil av vägen på E4an vid Strömsund, och där kan man fortfarande räkna med begränsad framkomlighet.

Strax efter klockan 15 krockade två personbilar i Kiruna, där en person uppges vara fastklämd men enligt polisen verkar det inte vara några allvarliga skador.

Den sista olyckan som hittills rapporterats är på E10an vid Tuolluvaara. En bil uppges ha sladdat in i en annan. En kvinna som gick längs vägen och rastade hund fick i sin tur en av bilarna på sig och klagade på huvudsmärtor. Hon är nu förd till sjukhus.

– Vi vet att det är mycket snörök och att det är väldigt halt på vägarna just nu, så håll låga farter och långa avstånd om man måste ut och köra bil, säger vakthavande polisbefäl Stefan Källström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista