Robert Bernhardsson, chef på arbetsförmedlingen i Luleå. Foto: Samed Salman/Sveriges Radio

Luleåbo kan bli kommunalråd i Jokkmokk

1:05 min

Jokkmokk har fått en ny kandidat till kommunalrådsposten. Det är Socialdemokraterna som igår kväll enades om att utse den 48-årige Robert Bernhardsson från Luleå till partiets förstanamn på partiets valsedel.

– Det känns inspirerande och roligt, säger Robert Bernhardsson.

Varför då?

– Jokkmokk tycker jag är ett starkt varumärke. Jag är född i Jokkmokk, uppvuxen i Vuollerim och det känns rätt helt enkelt.

Som minst sagt en doldis kliver nu Robert Bernhardsson fram och ska ta plats i rampljuset på Jokkmokks politiska scen.

Han vill dock inte säga vilka politiska frågor som är viktigast för kommunen under den kommande valkampanjen utan behöver "diskutera med partiet" om uppdraget som bara är några timmar gammalt. Men säger att tillväxtfrågor ligger honom själv varmt om hjärtat.

Robert Bernhardsson är Luleåbo sedan 15 år tillbaka då han flyttade från kommunen och har sen dess arbetat bland annat som arbetsförmedlingschef i Boden, Älvsbyn och nu senast i Luleå.

Idag arbetar han som samordnare av strategifrågor inom Arbetsförmedlingen i Norrbotten och Västerbotten. Och han har ett politiskt förflutet på 90-talet som bland annat barn- och utbildningsnämdens ordförande i Jokkmokk.

Politik är alltså något som han inte alltid sysslat med, men som han alltid varit "nördig" inom säger han.

– Alltså jag tycker det är jätteroligt med politik. Även innan följde jag politiken väldigt mycket och nära och ett år som 2014 med flera val och dessutom OS, det är ju toppen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista