1 av 4
2 av 4
3 av 4
4 av 4

Följ med på jubilerande filmfestival i Arjeplog

"Det här är en helt unik festival"
16 min

I år tioårsjubilerade filmfestivalen i Arjeplog och utöver temat som var "feel good-filmer" så fick besökarna en möjlighet att prata några av Sveriges mest kända skådespelare och gå på en annorlunda gudstjänst.

Festivalen arrangeras av biografföreningen i Arjeplog, Hornavans skolbiogrupp och Arjeplogs församling och EFS. Tioårsjubileum som ambassadör, firade även skådespelerskan Maria Lundqvist, och hon invigde festivalen.

Senare under kvällen samlades skådespelarna Rafael Edholm, Ann Petrén, Susanne Reuter, Malin Arvidsson och Claes Ljungmark och samtalsledaren Maria Lundqvist på scen. De fick svara på frågor som publiken skrivit ner på lappar och lagt i en korg.

Och det handlade om allt från vilken fluga fiskefantasten Rafael Edholm föredrar, till vad Lennart Hyland egentligen tyckte om Per Oskarssons berömda kalsongstriptease i tv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".