1 av 3
Sunderby folkhögskolas rektor Anders Öberg intervjuas av P4 Norrbottens Linnea Luttu och Ann-Christine Wallner-Hoppe. Foto: Eva Elke/Sveriges Radio.
2 av 3
P4 Norrbottens programledare Linnea Luttu och Ann-Christine Wallner-Hoppe. Foto: Eva Elke/Sveriges Radio.
3 av 3
Sveriges Radios sändarbuss utanför Sunderby folkhögskola. Foto: Eva Elke/Sveriges Radio.
P4 Norrbotten på turné

P4 Norrbotten sände direkt från länets första folkhögskola

11 min

P4 Norrbotten sände hela förmiddagen från Sunderby Folkhögskola, en skola som startade redan i slutet av 1800-talet och har blivit något av ett landmärke i Sunderbyn idag.

Anders Öberg, rektor vid Sunderby Folkhögskola, berättar mer om skolan, historien bakom och vad som finns där idag. I programmet som sändes mellan 9.30-13.00 fick lyssnarna också möta elever på konstskolan, det pratades om Sunderbyn som by som gått från landsbygd till förort.

Hur klarar denna by som har 3600 invånare att ha en idrottsförening med sex olika sporter? Hur känns det att vara över 60 år och börja studera på folkhögskola? Och hur kommunicerar man med någon utan att använda varken sin röst eller teckenspråk? Lyssna på programmet igen!

Under våren kommer P4 Norrbotten åka på turné runt länets alla folkhögskolor. Vi sänder under ett antal torsdagar, hela sändningen från 9.30 till 13.00 från Sunderbyn, Kalix, Öjebyn, Övertorneå, Kiruna, Älvsbyn och Haparanda.

Har du tips på vad vi kan prata om under vår turné? Hör av dig!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista