En god middag – så mycket tjänar du på rekordvarm februari

7:52 min

Vämer du upp ditt hus med direktverkande el? Då kan du fira en rekordvarm februari med en god middag värd 400 kronor.

En historiskt mild februari månad kan vi snart blicka tillbaka på. Och är det någon fördel slasket och blidvädret för med sig så är det väl att det går mindre energi att värma våra hus.

Frågan är hur stor besparing det är med vintertemperatur som ligger runt nollan istället för tjugo minusgrader -  som brukar vara vardagstemperatur för oss i Norrbotten en vanlig februari månad.

Jo, Luleås villaägare som värmer sina hus med direktverkande el kan fira februari med en god middag värd 400 kronor. Ungefär så mycket har de nämligen sparat.

Luleå Energi har ungefär 12 000 kunder med eluppvärmda villor. Den milda vintermånaden innebär en lägre energiförbrukning motsvarande ungefär 1000 kilowatt.

– Jämfört med februari 2013 som var ganska kall så ser vi en viss skillnad, berättar Tommy Haapala, chef över Luleå Energis elnät, i P4 Norrbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista