Ferrufom levererar lastbilsdetaljer till Scanias lastbilar. Foto: Fredrik Persson/TT.
Luleå

Facket på Ferruform vill få bindande avtal med Volkswagen

"Då behöver vi ha det på pränt"
1:38 min

Lastbilstillverkaren Scania håller på att köpas upp av tyska Volkswagen, vilket facket tror kan i så fall få konsekvenser även för Scanias helägda dotterbolag Ferruform i Luleå. Därför försöker man få till stånd ett bindande kontrakt med den kommande ägaren.

Mikael Gustavsson har av Verkstadsklubben har utsetts till talesperson i frågan med anledning av det budet. Han konstaterar att det finns farhågor om att affären mellan Scania och Volkswagen skulle kunna få dystra konsekvenser för Ferruform.

– Det man säger från ledningens sida är ju att det finns inga planer på förändringar och orterna bör finnas kvar. Allt det här som de säger är ju bra saker, men det är ju inte mycket värt om 5-6 år när det är andra personer i ledningen, säger Mikael Gustavsson, verkstadsklubbens vice ordförande i Södertälje och fackets talesperson i Scania-Volkswagen affären.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".