40 nya jobb i Luleå

1:22 min

Det går bra för Teknikkonsultföretaget ÅF i Luleå. Företaget behöver nyanställa 40 personer för att klara den efterfrågan som finns.

ÅF i Luleå har vuxit med 100 procent de senaste fyra åren och har idag 60 anställda. Men de räcker inte till för att täcka den efterfrågan som finns, säger Rolf Svallfors, som är ansvarig för Luleåkontoret.

- Det finns en urstark efterfrågan av teknikkonsulttjänster i Norrbotten, man behöver projektledare, konstruktörer, projektörer.

Dett är gruvbranschen som är ÅF:s största kund, men också på många andra håll investerar man och behöver köpa in ingenjörs och tekniktjänster.

Rof Svallfors nämnner SSAB som planerar stora investeringar nästa år, pappers- och tillverkningsindustrin som det går ganska bra för och Vattenfall och andra energibolag som reinvesterar i sina anläggningar.

ÅF söker framförallt ingenjörer – problemet är bara att det är ett bristyrke idag.

- Det är ju det som är den stora utmaningen, att hitta så många människor under så pass kort tid. Vi jobbar stenhårt med olika rekryteringskanaler och vi kollar också kontinuerligt om det finns möjlighet att köpa mindre företag och på så sätt växa, säger Rolf Svallfors.

Hur snart behöver ni växa till att vara ett hundratal anställda?

- Om vi ska kunna möta kundernas efterfrågan så behöver vi senast i slutet av 2015 vara närmare hundra stycken.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista