1 av 3
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
2 av 3
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder
3 av 3
Foto: Alf Lindbergh/Pressbilder

Kalixförlust i viktig kvalmatch

2:42 min

Kalix Bandy fick en tung start i kvalmatchen mot IK Sirius på hemmaplan. Redan i den tolfte matchminuten hade Sirius gjort två mål.

Det första målet för Sirius gjorde Daniel Sandberg och det andra målet gjorde Patrik Eidenert på hörna. Matchen slutade 2–3 i kvalet för att vara kvar i bandyns elitserie för herrar. 

Det blev målsnålt och det är just vad som var problemet för Kalix menar Niklas Gälman.

– De var effektivare i dag. De gör två hörnmål och ett mål som jag inte riktigt vet hur det går in. Vi gör inga hörnmål å vi gör för få mål. Vi gör en jättebra och gedigen insats men tyvärr så räcker det inte.

Nicklas Gälman som också var mycket missnöjd med isen, han vill inte skylla på isen men:

– Det är ju klart att är en bidragande orsak om man har avgörande hörnor på slutet som studsar upp i knähöjd, så är det ju.

IK Sirius öppnade matchen starkt första kvarten och stod upp bra. Sirius lämnade nästan bara en fjärdedel av planen för Kalix Bandy att spela på.

Första halvlek blev väldigt snäll. Bara sista fem minuterna i första halvlek fick Kalix spela med en man mer på banan sedan Viktor Lundberg i Sirius utvisats i tio minuter. Med en man mer kom Kalix till flera skott men Siriusmålvakten Kimmo Kyllönen höll benskydden rätt och rädde Kalixsskotten.

I andra halvlek satt betydligt fler spelare utvisade och främst Siriusspelare. Detta gav inte Kalix Bandy något större övertag men hemmalaget höll jämna steg med motståndet.

Kalix första mål kommer i sextioandra minuten då Jimmy Berglund slog in en stenhård straff till reducering 1–2. Efter målet klev Kalix upp och försvårade för IK Sirius.

De sista minuterna jagade Kalix på allvar en kvittering men trotts alla fasta situationer gick inte bollarna i mål. Kalix Bandy gjorde dock ett reduceringsmål, en chansboll längs mållinjen från Joel Wigren som en Siriusspelare stöter in bakom den annars storspelande Siriusmålvakten Timmo Kyllönen.

Det avgörande målet för gästerna, IK Sirius, gjorde Ilja Grachew i den 76:e matchminuten på en hörnvariant.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista