1 av 5
Boden Handbolls Annica Sundqvist, Foto: Sara Andersson / Sveriges Radio
2 av 5
Boden Handbolls Julia Grahn och Linnea Ryngmark, Foto: Sara Andersson / Sveriges Radio
3 av 5
Foto: Sara Andersson / Sveriges Radio
4 av 5
Boden Handbolls Krisztina Dacin, Foto: Sara Andersson / Sveriges Radio
5 av 5
Boden Handbolls Carin Bergdahl, Foto: Sara Andersson / Sveriges Radio
Handboll - damallsvenskan

Boden Handboll undermåliga, förlorade mot RP IF Linköping

2:54 min

Förlust med 23-28 blev resultatet efter en match där hemmalaget Boden Handboll haft stolpe ut, slarviga passningar och inget riktigt flyt i spelet.

Söndagens match mellan Boden Handboll och RP IF Linköping - som för säsongen är nykomling i allsvenskan - var viktig för båda lagen. Hemmalaget skulle med vinst ha säkrat en plats i allsvenskan även nästa säsong. Gästerna som ligger längre ner i tabellen kämpar även de för att behålla sin allsvenska plats.

Boden Handboll gjorde första målet. Linköpingslaget de två efterföljande. Hemmalaget satte 2-2, men efter det hade Boden Handboll svårt att komma igenom Linköpings försvar.

– Vi hade jätte svårt att komma till lägen och när vi väl kommer till lägen sätter vi de inte, säger Boden Handbolls lagkapten Carin Bergdahl.

Hemmalaget tog time out 23 minuter in i matchen. Efter det plockade Boden Handboll i på gästernas ledning. Första halvlek slutade 10-13.

Andra halvlek kom Linköpingslaget ut starkast. Boden Handboll försökte få stopp på gästerna genom att punktmarkera Linköpings Frejd. När hon stoppades gjorde andra spelare hos gästerna mål.

– Vår målvakt hade inte heller en bra dag. För att vi ska vinna måste målvakt och försvarspel fungera, förklarar Bergdahl.

Boden Handboll förlorade till slut matchen med 5 mål.

– Det känns riktigt tråkigt, men det är inget mer att göra nu. Hoppas vi kommer med en nytändning till nästa match, avrundar Bergdahl.

. 

Boden Handboll: Nordmark 9, Sundqvist 5, Bergdahl 3, Dacin 3, Grahn 3

RP IF: Frejd 9, Strand 5, Barhanko 3, Blick 3, Thorsson 3, Lemon 2, Cleve 1, Fahlstedt 1, Thörnholm 1

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista