Telefonbolag försöker lura äldre

1:48 min

Flera äldre norrbottningar har den senaste tiden drabbats av oseriösa försäljare av telefonabonnemang. Konsumentvägledaren i Luleå, Johan Sundberg, berättar att han dagligen den senaste tiden tagit emot samtal från framför allt äldre kvinnor som är både oroliga och olyckliga.

– De har fått hem ett brev från en telefonoperatör där det står att "du är överflyttat till oss", trots att de aldrig varit i kontakt med någon angående flytt av telefonabonnemang. Det är inte bara oseriöst agerande av det här företaget utan också kriminellt, säger Johan Sundberg. 

Johan Sundberg tycker sig se en trend att telefonförsäljare i allt större uträckning riktar in sig på äldre personer, framförallt kvinnor som passerat 80 och menar försäljnings metoderna blir allt mer aggressiva.

- De är mer slipade, de går också på mycket äldre personer och värnlösa så ja, telefonförsäljarna har blivit mer aggressiva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista