Val i P4 Norrbotten

Knegarkampanjen vill ha social upprustning av Kiruna

14 min

Knegarkampanjen i Kiruna säger sig vara ett parti som kämpar för en nystart för arbetarrörelsen. Stadsomvandlingen och en stärkt sjukvård är några av partiets hjärtefrågor.

-- Vi är en organisation som kämpar för en nystart för arbetarrörelsen med medlemsstyre och överbrygga klyftan mellan förtroendevalda och medlemmar, förklarar Tommy Hjertberg som jobbar som elektriker på LKAB.

Han är Knegarkampanjens förstanamn på kommunfullmäktigelistan och var med och bildade partiet inför förra valet där man fick ett mandat i Kiruna.

– Den fråga som vi startade kring var stadsflytten. Vi vill att den ska bli en social upprustning av Kiruna och bryta den nedrustning som varit under många år, säger Tommy Hjertberg.

Partiet är även representerat i landstingsvalet, där Annika Blomberg står upp för Kiruna sjukhus.

– Det handlar om att få tillbaka det som tagits bort, som kirurgin och BB. Talar man med personalen är det en konstant nedmontering som sker och kompetensen urholkas, säger Annika Blomberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista