Oron växer för familj och vänner i Ukraina

1:18 min

Ukrainare i Norrbotten följer noggrant händelseutväcklingen i Ukraina. Anna Kryvoruchko bor i Haparanda men vill åka till Ukraina och hjälpa till.

Det finns stora oklarheter bland de som bor i Ukraina om Rysslands konvojer har varit till någon hjälp eller inte. Det förklarar Anna Kryvoruchko som kommer från Ukraina men bor i Haparanda.

Hon har daglig kontakt med sina föräldrar i Ukrainska staden Zaporozhye. Nu är rapporterna därifrån hoppfulla och situationen där är nu lugnare. Men Anna Kryvoruchko vill ändå åka ner för att hjälpa den Ukrainska militären.

– Ja, jag vill skicka mat om de behöver, eller vatten. Maten till bataljonerna börjar ta slut nu, säger Anna Kryvoruchko.

Konflikten har också splittrat släkten. En del av Annas släktingar bor i den ryska huvudstaden Moskva. Den delen av släkten påverkas av den ryska propagandan och tror inte riktigt på att Ryssland har militär närvaro i Ukraina. Så nu hoppas Anna Kryvoruchko att konflikten ska få ett slut.

– Hoppas det tar slut snart så att vi kan träffas hela familjen, antingen i Ukraina eller i Ryssland, och få vara som en familj igen, önskar Anna Kryvoruchko.