1 av 3
Boden Handboll Mot Skara HF. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio
2 av 3
Petra Söderström efter match med Boden mot sitt gamla lag Skara HF. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio
3 av 3
Skara HF på besök i Boden Arena. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio

Första förlusten för Boden Handboll

Annika Sundqvist: Alla hatar att förlora
1:33 min

Boden Handboll åkte på säsongens första förlust när Skara HF kom på besök och vann med ynka 24-22. Skara HF ledde hela matchen men aldrig med mer än fem mål.

Det blev en ruskigt spännande handbollsmatch i Boden när målvakterna stod för de starkaste prestationerna i båda lagen.

Så sent som förra säsongen spelade Petra Söderström i Skara HF men  nu spelar hon i Boden Handboll och hon har längtat efter denna match.

– Jag har sett fram emot den här matchen nästan ända sedan jag skrev på för Boden Handboll så det har varit nervöst hela veckan, det är speciellt, tycker Petra Söderström. Du kan höra hela intervjun med Petra Söderström nederst i artikeln.

Första halvleken vinner Skaras HF med 2 mål, 13-15 mycket tack vare sin målvakt. Skara leder hela första halvleken men aldrig med mer än fyra mål. Bådalagen hinner i första halvlek med var sina nummerära överlägen, båda lagen vinner sina med 2-1.

Det lät och såg först allvarligt ut när Bodens Annika Sundqvist föll baklänges och slog i huvudet. Det var i mitten av den andra halvleken som Bodenspelaren i ett anfall gick ihop med Carolina Järlstam. Det gick bra för Annika Sundqvist som kunde fullfölja matchen.

– Jag åkte i backen med rumpan och träskallen före, så det lät väldigt illa och gjorde lite ont men det gick bra, försökrar Annika Sundqvist.

Det avgörande målet till fyramåls ledningen för Skara HF kom med dryga fem minuter kvar. Efter det kunde Skara spela säkert och ta god tid på sig inför sina avslut.

Förlusten innebär för Boden Handboll att laget tappar serieledningen och nu ligger tvåa bakom Kristianstad HK, som har en match mindre spelad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".