Man död efter frontalkrock med lastbil

En man omkom i samband med en frontalkrock på E4:an, öster om Kalix, under söndagseftermiddagen. Larmet kom in till polisen klockan 16.37 och gjorde gällande att en personbil, av okänd anledning, frontalkrockat med en lastbil norr om Sangis, cirka två mil norr om Kalix.

På något sätt har personbilen hamnat i fel körfält och krockat med en lastbil. Olyckan slutade i att föraren av personbilen avled på platsen omedelbart, konstaterar polisen.

– Vi vet inte mycket om omständighetyerna. Vi håller på och utreder detta, och den avlidne är inte identifierad ännu. Personbilen kommer att tas in för undersökning nu, säger Mikael Norén, länsvakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Norén berättar vidare att de fått in uppgifter från personer som blev vittnen till händelsen. Mycket mer än att det rör sig om en frontalkrock, där personbilen kommit över i fel körbana, kan dock inte konstateras ännu.

Lastbilschauffören klarade sig fysiskt oskadd, konstaterar Mikael Norén vid Norrbottenspolisen:

– Han är chockad men i övrigt oskadd, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".