Aron Backman polisens förundersökningsledare.

Två män gripna misstänkta för mord

"Misstänkta för mord alternativt dråp"
1:00 min

En man i 25-årsåldern dödades vid ett drama i centrala Piteå i natt. Två personer är gripna och anhållna misstänkta för mord alternativt dråp.

Förundersökningsledare Aron Backman säger till Sveriges Radio att en person är avliden, men vill i nuläget inte ge mer information om vad som hänt.

Polisen larmades till en adress i centrala Piteå klockan 01.25 i natt. Brottet ska ha begåtts utanför en krog och flera personer som blev vittnen till händelsen ska förhöras. Under natten har kriminaltekniker undersökt brottsplatsen.

Ge gripnaoch anhållna männen är misstänkta för mord alternativt dråp, men exakt vad det rör sig om vill inte polisen gå in på, då utredningen är i ett känsligt läge.

Även i andra städer var det stökigt under natten. I Haparanda är en kvinna gripen misstänkt för grov misshandel. Under natten har 114 händelser har ringts in, 27 personer har frihetsberövats under natten, de flesta har omhändertagits för fylleri. I går eftermiddag greps en 26-åring i Kiruna som misshandlat sin far i hans bostad. Pappan fick fly från platsen efter att 26-åringen också slagit sönder saker.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".