1 av 2
IFK Luleå fick spela sin säsongsavslutning på Tunavallen eftersom att den är uppvärmd. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio.
2 av 2
Tomas Eriksson i IFK Luleå. Foto: Hjalmar Lindberg/Sveriges Radio

IFK Luleå släppte in fyra mål i säsongsavslutningen

Tomas Eriksson: Det går ju troll i det ibland
1:52 min

Seriesegrarna Athletic FC United visade för IFK Luleå varför de är seriesegrare och vann över Luleå med 4-0 i säsongens sista match.

IFK Luleå slutar på en tiondeplats i division ett norra denna säsong. Hemmalagets lagkapten Carl-Johan Norrbin tycker att det handlar om mer än bara tabellplaceringen.

– Vi har ju utvecklat ett grundspel som vi är mycket nöjda med och vi har fått fram väldigt många unga, lovande spelare som har fått speltid, förklarar IFK:s lagkapten.

Carl-Johan Norrbin jämför också Luleå med topplagen i division ett norra. Han menar att de spelar ett rakt spel vilket inte är IFK Luleås mål.

– Vi vill försöka utveckla norrbottnisk fotboll här uppe och försöka skapa något som är genomgående positivt för Norrbotten, säger Carl-Johan Norrbin.

Det var hundra personer som hittade till IFK Luleås sista match. Luleålaget fick spela sin säsongsavslutning på Tunavallen eftersom att den är uppvärmd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".