Fackförbundet Handels anställer fler i Luleå

1:32 min

Fackförbundet Handels har valt att centralisera sin handläggning för a-kassaärenden. När landets fyra kontor nu blir två är Luleå ett kontor som blir kvar. Det innebär nyanställningar.

Förändringarna är att avdelningskontoren i Malmö och Göteborg kommer att stängas till våren. Det innebär 13 nyanställningar i Luleå, men det är med blandade känslor som verksamhetschefen Pernilla Nilsson får fler kollegor.

– Det är klart att det är positivt för oss i Luleå men man märker ju av att det är jobbigt också för våra kollegor i Malmö och i Göteborg, säger hon.

Orsakerna till att just Luleå är ett av de två kontor som är kvar är flera. Men det kan handla om att Luleå redan var ett stort kontor och att spetskompetens redan finns på kontoret.

Det finns också flera vinster med att centralisera bland annat ökad rättsäkerhet, en mer lika bedömning och kanske lite ekonomiskt.

– Enligt det som utredaren tittade på så var det väl att man hamnade kring tio kronor per medlem och månad, förklarar Pernilla Nilsson.