Skärmdump: Nordnytt med Mara Sjölund i SVT Play.

Luleå fortsätter vara sändningsort för SVT Nordnytt

Beslutet från Sveriges Television att Nordnytt ska börja sändas från Umeå från och med nästa vår har delvis dragits tillbaka.

Det betyder att alla huvudsändningar kommer att fortsätta sändas som vanligt från Luleå. Morgonsändningarna och helgsändningarna kommer dock enligt tidigare planering att ske från Umeå.

Anledningen till att SVT väljer att behålla en del av sina utsändningar i Luleå och inte flytta allt som tidigare var planerat till Umeå beror på att kostnaderna för projektet och upphandlingen har blivit högre än beräknat.

Neddragningen av totalt åtta och en halv tjänster – huvudsakligen teknik-personal - vid SVT i Luleå kvarstår.

Arbetet med att införa ny teknik och att alla ska utbildas i att kunna utföra samtliga arbetsmoment fortsätter också som planerat.

Enligt tidigare besked från SVT i Luleå skulle neddragningen på 8,5 tjänster klaras till största delen genom pensionsavgångar och erbjudande om avgångsvederlag.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".