Mordrättegång avslutas i eftermiddag

I eftermiddag återupptas och avslutas rättegången mot den 25-årige man som är misstänkt för mord på en man i 50-årsåldern i Haparanda i slutet av maj.

Till sin bevisning har åklagaren tidigare lyft fram bland annat de kläder som 25-åringen ska ha haft på sig vid gärningen, men också SMS och brev.

Det som har tillkommit nu efter att huvudförhandlingen ajourerades är resultatet av den stora rättspsykiatriska undersökning som den åtalade mannen fått genomgå på tingsrättens begäran.

Åklagaren vill inte säga något om resultatet av den undersökningen eller när tingsrätten kan komma att lämna sin dom, men han tror att det kan ske betydligt snabbare än de två veckor som rätten normalt har på sig för att avge en dom.

Försvarsadvokaten Jens Arnhof vill inte säga något direkt om undersökningen, men gör bedömningen att hans klient i praktiken inte är möjlig att döma till fängelse.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".