Britta Flinkfeldt socialdemokratiskt kommunalråd i Arjeplog
Britta Flinkfeldt Jansson, socialdemokratiskt kommunalråd i Arjeplog. Foto: Stig-Arne Nordström/Sveriges Radio
Val 2014 i P4 Norrbotten

Hoppande majoriteter väntar i Arjeplog

"Socialdemokraterna kan fortsätta regera i minoritet"
1:07 min

Efter valet är nu Arjeplog den enda kommun i Norrbotten där det ännu inte har skapats någon samverkan som ger majoritet i kommunfullmäktige.

Folkpartiet och Vänstern har gått in i en valteknisk samverkan, men de har ännu inte presenterat någon kommunalrådskandidat.

Centerpartiet i Arjeplog vill gå sin egen väg, men inte heller dom har presenterat sin kommnalrådskandidat.

Socialdemokraterna är största parti utan egen majoritet, så nu gör sig Britta Flinkfeldt Jansson beredd att fortsätta att styra kommunen med hoppande majoriteter.

– Det verkar inte som att det går att få ihop någon majoritet och det är jag personligen ledsen för – den här kommunen behöver egentligen ha lite starkare majoriteter för att kunna driva igenom svåra beslut som behövs, säger Britta Flinkfeldt Jansson(S).

Valberedningen i Arjeplog har sitt sista möte den 17 november och då ska alla partier ha lämnat in sina förslag till vem som ska bli kommunalråd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".