Midlanda flygplats. Arkivfoto Stig Edfast
Midlanda flygplats. Foto Stig Edfast

Direktflyg prioriterar inte att få igång trafiken Luleå-Sundsvall

Tezz Tordsdotter Ohlsson: Fokus att hitta alternativa resvägar
1:00 min

I dagsläget arbetar inte flygbolaget Svenska Direktflyg för att få igång någon flygtrafik på sträckan mellan Luleå och Sundsvall.

Det går inga flygplan mellan Luleå och Sundsvall och det eftersom att flygbolaget Svenska Direktflyg i fredags sa upp sitt sammarbete med flygbolaget Avies. Innan företaget börjar söka efter en ny operatör väljer företaget att ta hand om alla resenärer som berörs av de inställda flygen.

Om det kommer att bli några flygningar i framtiden med en ny operatör det kan inte Svenska Direktflyg svara på. Men Svenska Direktflyg vill att flygtrafiken ska kunna återupptas mellan Sundsvall och Luleå och kommer i ett senare skede utreda möjligheterna till det.

På den statligt upphandlade sträckan mellan Umeå och Östersund/Åre med anslutning till Luleå ska Direktflyg trafikera med det Holländska bolaget AIS Airlines. Eftersom att Direktflyg sagt upp sitt sammarbete med Avies.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".