Sverrir Gudnason, huvudrollsinnehavare i filmen Flugparken, som spelats in i Luleå och Boden. Foto: Måns Månsson.
Sverrir Gudnason, huvudrollsinnehavare i filmen Flugparken, som spelats in i Luleå och Boden. Foto: Måns Månsson.

Norrbottenspremiär för Flugparken

Flugparken premiärvisning i Luleå
1:19 min

Den psykologiska thrillern Flugparken är regissören Jens Östbergs långfilmsdebut. Den är inspelad i Luleå och Boden. I filmen medverkar bland annat Övertorneå-tjejen Malin Buska.

Huvudrollen Kristian sitter en kväll och dricker öl med sin bästa vän Alex. Senare samma kväll försvinner Alex och allt förändras. Senare hittas Alex död och misstankarna mot Kristian börjar gro.

Den psykologiska thrillern Flugparken är inspelad i Luleå och Boden, och regissören Jens Östberg tycker att naturen och känslan i Norrbotten var helt rätt för att skapa rätt stämning i filmen.

- Klimatet här uppe är speciellt. Vi kom precis hem från en filmfestival i Grekland, dom kallade filmen för ett grekiskt drama och dom tyckte det var så exotiskt med miljön, säger regissören Jens Östberg.

Reaktionerna har hittills varit positiva. Jens Östberg berättar att folk han mött i Stockholm varit entusiastiska över hans första långfilm, något som överraskat regissören.

- Det är en mörk historia, och jag trodde att det skulle finnas en risk att folk stöter bort filmen för att det blir för mycket. Men jag är väldigt nöjd och har en till film på G som förhoppningsvis ska börja filmas i slutet på nästa år, säger Jens Östberg.

Filmens kvinliga huvudrollsinnehavare spelas av Malin Buska som kommer från Övertorneå.

- Det har varit inspirerande att jobba med Jens, man kan inte tro att det är hans första långfilm, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".