Snöblandat i trafiken. Foto: Johan Nilsson/TT.
Foto: Johan Nilsson/TT.

Vädret ger problem i trafiken

"På småvägarna var det skridskobana"
1:15 min

Det är fortfarande ett rätt svårt trafikläge med halka på många håll i Norrbottens län. Värst har varit under morgonen kring Älvsbyn där också sandbilar haft svårt att ta sig fram.

Alltid senaste nytt om trafikläget på trafiksidan

Trafikläget har dock stabiliserat sig lite sen i morse då det rådde svår halka på framför allt kustvägarna och det inträffade flera avkörningar och lastbilar stod still på flera håll.

Bo Elmenhoff vid Granbergs buss i Älvsbyn säger att de fick ställa in en skolskjuts i morse.

– På småvägarna här var det ren skridskobana. Så det var helt rätt att ställa in.

Den besvärliga vädersituationen med regn som faller på kalla vägbanor har gjort att Trafikverkets entreprenörer jobbar för högtryck med att komma ikapp, säger Fredrik Rosendahl som är underhållschef på Trafikverket i Norrbotten.

– För att hantera normallägen finns det alltid resurser. Men när det blir såna här extrema väder, då tar det tid och därför måste vi också prioritera det större vägnätet. Och succesivt jobba oss mot de mindre vägarna, säger han.

Strax före nio rapporteras om en lastbil som ställt sig över E4 vid Ängesbyn, men ungefär en timme senare uppges lastbilen vara iväg från platsen.

– Läget kan ha lugnat ner sig lite med halkan, det har väl blivit varmare, säger Jimmy Halvason på Sveriges Radios trafikredaktion vid elvatiden, apropå att han inte fått in några rapporter om avåkningar sedan niotiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".