Niklas Jonsson, till vänster P4 Norrbottens David Zimmer. Foto: Stig-Arne Nodström/Sveriges Radio.
Foto: Stig-Arne Nodström/Sveriges Radio.
Längdskidor

Niklas Jonsson: Imponerad av Kalla

Niklas Jonsson inför skidsäsongen
6:00 min

Förre landslagsåkaren Niklas Jonsson tycker det ser bra ut för Charlotte Kalla inför skidsäsongen. Han är heller inte orolig för Marcus Hellner. 

Radiosporten sänder helgens världscuppremiär i P4

Charlotte Kalla vann alla tre distanserna i genrepet i Bruksvallarna i helgen.

– Jag är imponerad av henne och det var extremt lösa förhållanden, men hon fick den segermarginal jag tror hon behöver, säger Niklas Jonsson som tror att det handlar om fyra åkare i toppen på damsidan; Kalla, norskorna Björgen och Johaug och polskan Kowalczyk. 

På herrsidan blir det fler som slåss om topplaceringarna under säsongen, vars höjdpunkt blir VM i Falun i februari, och där tippar Jonsson att Johnsrud Sundby, Legkov och även Northug kommer att vara med. Han räknar heller inte bort Marcus Hellner, trots den tveksamma insatsen i Gällivare i helgen. 

– Jag tror att Marcus känner ganska väl hur han ligger till träningsmässigt och blir man långt efter första tävlingen då rinner det snabbt iväg, menar Jonsson. 

Hör mer om hans tankar kring världscupen, VM och de lokala åkarna Sofia Henriksson och Magdalena Pajala i ljudklippet!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".